השקעות ESG (סביבה, חברתי וממשל) זכו לתשומת לב משמעותית בשנים האחרונות, כאשר משקיעים מבקשים יותר ויותר ליישר את היעדים הפיננסיים שלהם עם שיקולי קיימות ואתיים. מאמר זה נועד לספק סקירה מקיפה של השקעות ESG, כולל הגדרתן, מאפייני מפתח וקהל היעד שמוצא אותן מתאימות. כמנהל הון ללקוחות אני נדרש גם לאחריות סביבתית ואני נשאל לגבי היתרונות של השקעה ב-ESG, הקוראים יקבלו תובנה מדוע היא התגלתה כגישת השקעה בולטת.
הגדרה של השקעות ESG:
השקעות ESG כוללות שילוב של גורמים סביבתיים, חברתיים וממשל בקבלת החלטות השקעה. גורמים סביבתיים מעריכים את השפעת החברה על הסביבה, כולל שימוש במשאבים, פליטת פחמן וניהול פסולת. גורמים חברתיים מעריכים את השפעת החברה על החברה, לרבות שיטות עבודה, גיוון והכלה ומעורבות קהילתית. גורמי ממשל מתמקדים במבנה הממשל התאגידי של החברה, בשקיפות ובזכויות בעלי המניות.
מאפיינים מרכזיים של השקעות ESG:
א. מיקוד קיימות: השקעות ESG נותנות עדיפות לקיימות ומטרות ליצור השפעה סביבתית וחברתית חיובית לצד תשואות פיננסיות.
ב. פרספקטיבה ארוכת טווח: השקעות ESG לוקחות בחשבון את הסיכונים וההזדמנויות ארוכות הטווח הקשורות לנושאים סביבתיים וחברתיים, מה שהופך אותה למתאימה למשקיעים עם אופק השקעה ארוך יותר.
ג. שילוב של גורמים לא פיננסיים: השקעות ESG משלבות מדדים ונתונים לא פיננסיים בניתוח השקעות, ומספקים ראייה הוליסטית יותר של ביצועי החברה.
ד. מעורבות פעילה: משקיעי ESG מתקשרים לעתים קרובות עם חברות כדי לעודד שיטות ESG טובות יותר, כגון באמצעות אקטיביזם של בעלי מניות והצבעת פרוקסי.
ה. אסטרטגיות השקעה מגוונות: השקעות ESG מקיפות מגוון גישות, כולל השקעות אחראיות חברתית (SRI), השקעות אימפקט והשקעות נושאיות.
היתרונות של השקעות ESG:
א. הפחתת סיכונים: על ידי התחשבות בגורמי ESG, משקיעים יכולים לזהות ולצמצם סיכונים הקשורים לנושאים סביבתיים וחברתיים, כגון שינויים רגולטוריים, סיכוני מוניטין ואירועים הקשורים לאקלים.
ב. ביצועים לטווח ארוך: מחקרים הציעו מתאם חיובי בין ביצועי ESG חזקים לביצועים פיננסיים בטווח הארוך, מה שמצביע על הפוטנציאל להשקעות בר קיימא להניב תשואות תחרותיות.
ג. התאמה אתית: השקעה ב-ESG מאפשרת לאנשים ולמוסדות להתאים את החלטות ההשקעה שלהם עם הערכים האישיים שלהם ולתמוך בחברות שמתעדפות שיטות בר-קיימא.
ד. השפעה חיובית: השקעות ESG תורמות לתוצאות סביבתיות וחברתיות חיוביות, ומטפחות שינוי חיובי בתחומים כמו שינויי אקלים, צדק חברתי וממשל אחראי.
התאמה של השקעות ESG:
השקעות ESG מתאימות למגוון מגוון של משקיעים, כולל:
א. יחידים: אלה המבקשים ליישר את ההשקעות שלהם עם ערכים אישיים ולתרום לעתיד בר-קיימא יותר.
ב. משקיעים מוסדיים: קרנות פנסיה, הקדשים וקרנות שיש להם אחריות אמון ורוצים לשלב גורמי ESG באסטרטגיות ההשקעה שלהם.
ג. קרנות השקעה באחריות חברתית (SRI): כלי השקעה שתוכננו במיוחד עבור משקיעים עם העדפות ESG, המאפשרות להם להשקיע בתיקים התואמים את ערכיהם.
ד. משקיעים בעלי השפעה: משקיעים המעוניינים לייצר השפעה חברתית או סביבתית מדידה לצד תשואות פיננסיות.
השקעות ESG הופיעו כגישה רבת עוצמה למשקיעים המבקשים לייצר תשואות פיננסיות תוך התחשבות בקיימות, שיקולים אתיים ושיטות עסקיות אחראיות. על ידי שילוב גורמים סביבתיים, חברתיים וממשל בקבלת החלטות השקעה, השקעות ESG מאפשרות לאנשים ולמוסדות ליישר קו עם הערכים שלהם ולתרום לשינוי חיובי. ככל שתחום ההשקעות ב-ESG ממשיך להתפתח, כמובן כפמליאופס המנהל הון למשקיעים אנו ממליצים לערוך מחקר יסודי ולבחון לאיזה משקיע הנושא מתאים, להתייעץ ולהעריך את קריטריוני ה-ESG הספציפיים של מוצרי השקעה כדי להבטיח שהם עולים בקנה אחד עם המטרות והערכים שלהם.